Beste gasten,

Zoals we in onze laatste mail beloofd hebben, komen we bij u terug over de openingstijden van ons restaurant.

De afgelopen twee jaar zijn voor ons en onze medewerkers een rollercoaster geweest. Na het stoppen, wegens gezondheidsproblemen, van onze chef-kok Ron met ruim 15 jaren trouwe dienst is het ons niet gelukt om een passende vervanger te vinden. Mede hierdoor is ons keukenteam langzaam uit elkaar gevallen wat tot de nodige zorgen heeft geleid en wij zo het laatste half jaar in 2019 ook de woensdagen noodgedwongen dicht zijn gebleven.

In oktober 2019 hebben we overwogen om wellicht ons restaurant te sluiten en alleen door te gaan met onze feesten en partijen. Slapeloze nachten, veel gesprekken en overpeinzingen.
De conclusie toen? Wij durfden nog geen keuze hierover te maken.

We hebben ruim 28 jaar van ons leven in ons mooie restaurant gestoken en hebben dit met ontzettend veel plezier gedaan, mede dankzij u. Het volgende besluit is dus heftig en heeft zeker de nodige tranen gekost. Eind 2019 is ons restaurant verbouwd en vol goede moed en met een een nieuw jong keukenteam zijn we aan 2020 begonnen. Het voelde zo goed om weer, na een maand verbouwen en gesloten, te doen wat wij het liefste doen; U te mogen ontvangen, verwennen, goede gesprekken te voeren, vriendschap op te bouwen en tot de conclusie te komen dat wij toch echt het mooiste beroep van de  wereld hebben.

Maar toen.. kwam corona, verplichte sluiting vanaf 15 maart 2020 tot 1 juni 2020. Het team in de keuken begon door de verplichte sluiting wederom uit elkaar te vallen en zo begonnen de personeelsproblemen opnieuw. De schouders eronder want dat hoort nu eenmaal bij het ondernemen en op zo hebben we vanaf 1 juni weer mooie maanden gehad tot en met 14 oktober.

Hele mooie en ook zeker zeer drukke maanden, maar ook verwarrend, voor ons en ook zeker voor u.
Uit eten gaan met regels, dit voelde iedere dag weer onnatuurlijk. Wij willen u gastvrijheid maar bovenal vrijheid bieden, vrijheid wanneer u komt, met wie, met hoeveel, hoe laat, naast wie u wilt zitten en tot hoe laat u wilt blijven.

Wij liepen op hete kolen, je probeert gastvrijheid te bieden, maar moet wel afstand houden, een praatje maken is dan erg lastig. Als wij politieagent willen zijn, dan hadden we daar wel voor gestudeerd, maar tijdens deze maanden voelden wij ons meer dan ons lief was, maar al te vaak een politieagent.

De voortdurende tweestrijd als wij zagen dat er in 1 keer wel heel veel grote gezinnen in Nederland waren, de samenstellingen van de tafels niet klopten en voortdurend op de klok kijken of we de regels niet overtreden. Natuurlijk hebben we zo nu en dan een oogje dicht geknepen, maar met de constante angst dat wij hiervoor een boete zouden krijgen. Dit voelde en voelt nog steeds niet goed.

Zoveel vaste gasten die graag spontaan eens bij elkaar aan tafel willen zitten om even lekker bij te kletsen, een tafeltje van twee wat spontaan een tafel van 8 wordt, lekker naborrelen met een goed glas en mooie verhalen met elkaar delen, een hand, een kus hier en daar, zijn dingen die wij voorlopig niet zien gebeuren.

Daarom hebben wij besloten om zeker tot 1 september de deuren van ons restaurant en ook terras gesloten houden omdat wij gewoonweg niet kunnen bieden waarvoor u bij ons komt en betaald, GASTVRIJHEID.

Gelooft u ons dat dit zeer zwaar valt en we hiervan best een beetje kapot van zijn. Onze excuses als wij u hiermee teleurstellen, maar we hopen ook stiekem een klein beetje op uw begrip.

We gaan de aankomende maanden gebruiken om te kijken hoe deze keuze voelt en komen er te zijner tijd bij u op terug.

Natuurlijk bent u voor een feestje nog steeds meer dan van harte welkom! We hebben zeker niet stilgezeten de afgelopen maanden, de tenten buiten opnieuw ingericht, mini foodtrucks aangeschaft waarmee wij op uw feestje een mini foodtruck festival kunnen verzorgen en zo zijn er nog meer nieuwe plannen.

Én Claudia ontvangt u natuurlijk ook nog steeds graag bij, volgens haar het mooiste kantoor van Nederland, KOEK & ZOPIE kraam op Landgoed Den Treek-Henschoten.

Voor nu, blijf gezond, koester de momenten die u bij en/of met ons heeft gehad en heel graag tot ziens!

Hartelijke groet, Bart-Jan & Claudia van der Weide

Copyright Restaurant De Mof / website by Yellow Lemon Tree